Η ΟΥΕΦΑ μπορεί να εξετάσει την περίπτωση αποκλεισμού της Μέταλιστ από το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την απόφαση του Ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS).

Αυτό αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα Le10sport, η οποία προσθέτει ότι η ΟΥΕΦΑ λογικά θα πρέπει να κληθεί να αποφασίσει τον αποκλεισμό της ουκρανικής ομάδας και μέσα στην προσεχή εβδομάδα!

Το CAS, ανακοίνωσε την απόφαση του την Παρασκευή, αλλά δεν έκανε λόγο για αποκλεισμό της Μέταλιστ, παρότι δέχτηκε ότι υπήρχε εμπλοκή σε στημένο παιχνίδι το 2008, κόντρα στην Κάρπατι.

Το CAS αποφάσισε να τιμωρήσει μόνο παίκτες και διοικητικά στελέχη της ομάδας της περιόδου εκείνης, αποδεχόμενο πως υπήρχαν παράνομες ανταλλαγές πληροφοριών για το αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε παράγοντας της ουκρανικής ομάδας, Γιεβγκέν Κρασνίκοφ κρίθηκε ένοχος για το στημένο ματς και έχει ποινή πέντε ετών, ενώ οι παίκτες που κατηγορήθηκαν τότε θα τιμωρηθούν με ποινές από τρία έως πέντε χρόνια. Εκτός από αυτό, το CAS αφαιρεί από τη Μέταλιστ την 3η θέση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2007-2008 και ουσιαστικά… ενοχοποιεί την ομάδα για συμμετοχή σε στημένο αγώνα.

Σημειώνουμε, ότι τυχόν αποκλεισμός της Μέταλιστ μπορεί να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι αντίπαλος της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς, στο γήπεδο της Τούμπας η Μέταλιστ είχε νικήσει 2-0. Την προσεχή Τετάρτη θα διεξαχθεί στο Χάρκοβο ο αγώνας ρεβάνς.