Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ αναφέρει σε σχόλιο του για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού σήμερα Σάββατο στα ΝΕΑ ότι : «Οι ανησυχίες των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης αφορούν στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία ήδη μυρίζει μπαρούτι ενώ οι ανησυχίες του λαού μας αφορούν στις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τον ίδιο ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο λαός μας τώρα να απαιτήσει το κλείσιμο της αμερικανονατοϊκής βάσης στη Σούδα, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να καταδικάσει τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Καλαμάτα ως ορμητηρίου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για βομβαρδισμούς λαών, όπως πρόσφατα αυτού της Λιβύης».

Στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες».

Στο μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου αναφέρει ότι: «Η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης είναι να μην απομείνει ίχνος σταθερότητας στην εργασία και αυτό αφορά και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή υποβαθμίζει και συρρικνώνει κι άλλο κρίσιμες για το λαό δημόσιες υπηρεσίες, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, δημιουργώντας χώρο στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν παραπέρα τα κέρδη τους σε τομείς που το κράτος θα έπρεπε να έχει την αποκλειστική ευθύνη».