Ενας 45χρονος άντρας έχασε την ζωή του τις τελευταίες ώρες από μια αδέσποτη σφαίρα που προήλθε από την πλευρά της Συρίας μέσα στο κέντρο της παραμεθόριας τουρκικής κοινότητας Τσεϊλανπιλάρ, ανέφεραν τοπικές πηγές της ασφάλειας.

Ο Ραμαζάν Ζεϊμπέλ, που δέχτηκε την σφαίρα υπέκυψε στο μοιραίο στο νοσοκομείο.

Στην άλλη πλευρά της μεθορίου στη συριακή παραμεθόρια κοινότητα Ρας αλ-Αϊν η κατάσταση είναι τεταμένη και ο 45χρονος έγινε ο τέταρτος στη σειρά Τούρκος που έχασε από αδέσποτο βλήμα την ζωή του μέσα σε περίπου 45 μέρες.

Στην Ρας αλ Αϊν Κούρδοι συμβιώνουν με Αραβες αλλά και άλλες εθνότητες.

Οι Αραβες, έχουν συστήσει το σκληροπυρηνικό σουνίτικο «Μέτωπο αλ-Νούσρα» και μετά από αυτήν την κίνηση οι Κούρδοι τους πολεμούν.

Το τελευταίο τρίμηνο, με την προσοχή των καθεστωτικών δυνάμεων λόγω εμφυλίου στραμμένη αλλού, οι Κούρδοι έχουν αυξήσει αισθητά τον δικό τους έλεγχο σε θυλάκους μέσα στο έδαφος της Συρίας καιτο τελευταίο δεκαπενθήμερο, έχουν πλέον αποκτήσει τον έλεγχο στην Ρας αλ Αϊν.

Συνεπεία αυτού του γεγονότος, το ανωτέρω σουνίτικο μέτωπο είχε αναδιπλωθεί τέσσερα χιλιόμετρα δυτικότερα, στην παρακείμενη κοινότητα Τελ Χαλάφ.

Από εκεί, με όλμους βομβάρδιζαν οι δυνάμεις του μετώπου την Ρας αλ Αϊν τις τελευταίες ημέρες.

Σημειωτέον ότι οι τούρκοι στρατιώτες όταν υπάρξει θύμα αδέσποτου βλήματος προερχόμενου από την Συρία ανοίγουν πλέον πύρ προς την γειτονική χώρα, όπως ακριβώς έγινε την νύχτα και από την Τσεϊλανπιλάρ.