Το θέμα της μεταγραφής του Γκάρεθ Μπέιλ έχει ξεφύγει σε ό,τι αφορά το οικονομικό μέρος. Τα ποσά που δημοσιεύονται καθημερινά στον ευρωπαϊκό Τύπο ξεπερνούν κάθε φαντασία και προκαλούν…

Σύμφωνα λοιπόν με το χθεσινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Aς», Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ έχουν συμφωνήσει σε ένα ποσό που αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ! Φυσικά και είναι ένα ποσό ρεκόρ, αφού το 2009 η ισπανική ομάδα είχε αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο δίνοντας συνολικά 96 εκατ. ευρώ.

Η «Aς» υποστηρίζει επίσης ότι ο πρόεδρος της Τότεναμ Ντάνιελ Λέβι θέλει τα χρήματα προκειμένου να διεκδικήσει τον Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Αρσεναλ. Η ισπανική εφημερίδα στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Μπέιλ θέλει οπωσδήποτε να φύγει και να πάει στη Ρεάλ, κάτι που ξεκαθάρισε προχθές στον προπονητή της ομάδας Αντρε Βίλας-Μπόας.

Από την άλλη πλευρά όμως τα βρετανικά δημοσιεύματα δεν επιβεβαιώνουν τη συμφωνία, αντίθετα αναφέρουν νέες απαιτήσεις της Τότεναμ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», η Τότεναμ θέλει 100 εκατ. ευρώ και τον νεαρό Μοράτα, τον οποίο όμως η Ρεάλ δεν παραχωρεί. Η ισπανική «Μάρκα» αναφέρει ότι ο πορτογάλος αμυντικός Φάμπιο Κοεντράο είναι παίκτης που αρέσει στον Βίλας-Μπόας.

Προς το παρόν, το μόνο θέμα που έχει επιβεβαιώσει η Τότεναμ είναι η συμφωνία με τη Βαλένθια για την απόκτηση του επιθετικού Ρομπέρτο Σολδάδο, για τον οποίο ο Λέβι θα δώσει 30 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχει και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο. Και για αυτό το θέμα μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Ραμόν Καλντερόν, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές και για τον διάδοχό του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο Καλντερόν είπε ότι ο Ρονάλντο δεν είναι ευχαριστημένος με τον Πέρεθ, ότι θέλει 20 εκατ. ευρώ ετησίως και πως η Ρεάλ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από το θέμα της μεταγραφής του Μπέιλ, θέλει να κλείσει και την ανανέωση του συμβολαίου του πορτογάλου άσου.

Στην Μπαρτσελόνα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού και σύμφωνα με τη «Σπορτ» έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η περίπτωση του 28χρονου Ντάνιελ Αγκερ από τη Λίβερπουλ. Στην Μπαρτσελόνα, θεωρούν ότι ο Αγκερ διαθέτει αρκετή εμπειρία και παράλληλα είναι μία μεταγραφή που δεν θα έχει μεγάλο κόστος.

Στο μεταξύ, ο Νεϊμάρ έδειξε ενθουσιασμένος από τις πρώτες ημέρες στην ομάδα. «Είναι μία νέα ζωή για εμένα. Μοιάζει με όνειρο», είπε και αναφερόμενος στον Μέσι τόνισε: «Είναι ο κορυφαίος στον κόσμο και εγώ ήρθα για να βοηθήσω. Είμαι σίγουρος πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας». Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, παράλληλα με τη συμφωνία για τον Νεϊμάρ υπογράφηκε και συμφωνία για συνεργασία των δύο συλλόγων στο θέμα των υποδομών. Απόψε, η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί στο Καμπ Νου τη Σάντος, σε ένα φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της μεταγραφής του Νεϊμάρ.