Αντιμέτωπος με την πρώτη μίνι κρίση στην ομάδα του ΠΑΟΚ ήρθε ο Χουμπ Στέφενς, όχι τόσο για την ήττα από τη Μέταλιστ όσο για το επεισόδιο που ακολούθησε με τους Κάτσε και Λόρενς. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο έμπειρος ολλανδός προπονητής τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει φέτος ένα μεγάλο όνομα στον πάγκο του, με γνώσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να δείξει πως θα ανταποκριθεί σε αυτό το εσωτερικό τεστ.

Από τις πρώτες αντιδράσεις του φαίνεται πως δεν λειτουργεί σπασμωδικά. Μάλιστα, δείχνει διατεθειμένος να βγάλει αυτή την ένταση των παικτών του προς όφελος της ομάδας, ενώ στους «κομμένους» από τη Μέταλουργκ, Κάτσε, Σπυρόπουλο και Λόπεθ αναμένεται δώσει χρόνο συμμετοχής στο αποψινό φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου. Ο Κάτσε όπως και ο Λόρενς μπορεί να γλίτωσαν με τρέξιμο μόνοι τους, ο Στέφενς όμως έχει καταγράψει το γεγονός στο μυαλό του και θα αντιδράσει ανάλογα αν αυτά τα κρούσματα συνεχιστούν.

Και δεν είναι μόνο αυτό: κάθε αλλαγή προπονητή αρχικά φέρνει ανακατωσούρα σε μια ομάδα. Ο Αλβανός Κάτσε, για παράδειγμα, ήταν η ευχάριστη έκπληξη πέρυσι για τον ΠΑΟΚ κάνοντας εμφανίσεις που πολλοί δεν περίμεναν. Αυτά επί Δώνη! Στο πρώτο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς στην Τούμπα, ο μικρός είδε τον Στέφενς να μην τον υπολογίζει και το πιθανότερο να ένιωθε σαν θηρίο στο κλουβί! Ο Λόρενς έμεινε στον πάγκο.

0 60χρονος προπονητής είναι λάτρης της πειθαρχίας, γνωρίζει όμως ότι στο ποδόσφαιρο είναι όλα μια αλυσίδα και αυτό αποτελεί έναν κρίκο. Ο άλλος κρίκος είναι ότι πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να εντοπίσουν τα λάθη τους, να βελτιωθούν και αυτά τους επισήμανε βλέποντας βίντεο. Αν επιμείνει περισσότερο από όσο πρέπει για λόγους εντυπωσιασμού σε ένα πρόωρο επεισόδιο, το πιθανότερο είναι να δει το δέντρο αλλά όχι το δάσος.