Λίγες μέρες μετά την εκλογή της Σέριλ Μπουν Αϊζαακς στην Προεδρία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι η Ελεν Ντε Τζενέρις θα θα σηκώσει το βάρος της παρουσίασης των 86ων βραβείων Οσκαρ..

Η απόφαση για επιστροφή της δημοφιλούς – και δηλωμένης ομοφυλόφιλης – Ελεν Ντε Τζενέρις στον κρίσιμο ρόλο της παρουσιάστριας των Οσκαρ του 2014 λήφθηκε μετά την αποτυχημένη εφετινή απόπειρα του κωμικού Σεθ ΜακΦάρλαν αλλά και την υποτονική παρουσία το 2012 του κουρασμένου Μπίλι Κρίσταλ και του άνευρου διδύμου το 2011 του Τζέιμς Φράνκο και της Αν Χάθαγουεϊ.

Η τελετή των 86ων Οσκαρ θα γίνει στις 2 Μαρτίου του 2014.

«Η τηλεοπτική σταρ Ελεν Ντε Τζένερις θα επιτρέψει για να παρουσιάσει τα Οσκαρ δεύτερη φορά στην καριέρα της» ανακοίνωσαν οι παραγωγοί Ζέιναν και Μέρον. «Είμαστε πανευτυχείς που θα έχουμε την Ελεν στο ρόλο της παρουσιάστριας. Είναι παλιά μας φίλη και πάντα ψάχναμε ένα πρότζεκτ που θα μας επέτρεπε να συνεργαστούμε. Τι θα μπορούσε να μας ενθουσιάσει περισσότερο από την απονομή των Οσκαρ; Ελάχιστοι σταρ έχουν το ταλέντο της Ελεν στην κωμωδία, ακόμα λιγότεροι τη ζεστασιά και την ανθρωπιά της. Την αγαπούν σε όλο τον κόσμο και θεωρούμε ότι αυτά τα νέα θα ενθουσιάσουν το κοινό του Dolby Theatre και το διεθνές τηλεοπτικό κοινό των Οσκαρ!»

«Είμαι τόσο χαρούμενη που θα παρουσιάσω τα Οσκαρ για δεύτερη φορά. Ξέρετε τι λένε άλλωστε – άντε και να τριτώσει!» αστειεύτηκε η ΝτιΤζένερις.

«Συμφώνησα από την πρώτη στιγμή με την γνώμη των παραγωγών: η Ελεν έπρεπε να επιστρέψει για το σόου αυτής της χρονιάς» είπε και η νέα Πρόεδρος Σέριλ Μπουν Αϊζαακς. «Ανυπομονούμε να δούμε μία ψυχαγωγική, άμεση, αστεία απονομή!»

Η Ελεν Ντε Τζενέρις είχε παρουσιάσει την 79η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, το 2007, για την οποία μάλιστα είχε κερδίσει μία υποψηφιότητα για βραβείο Emmy.