Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου, σχετικά με την ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε site κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, για την πρόκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Νωρίτερα η ΝΔ είχε καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει το στέλεχος του κόμματός του και υποψήφιο βουλευτή του, Ανδρέα Καραγιάννη, για ανάρτησή του στο facebook με την οποία καλούσε τον κόσμο:

«...Και μη ξεχνάτε...αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...».

Το κυβερνών κόμμα, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση τον Σεπτέμβριο για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και προς τούτο αναφέρει τοποθέτηση του Ανδρέα Καραγιάννη.

«Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Καραγιάννης, προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες» σημείωσε η ΝΔ που κάλεσε τον κ. Τσίπρα εντός ωρών «να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως, όχι βέβαια όπως (δεν) έκανε με το Νάσο Θεοδωρίδη. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει» ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλύπτει το στέλεχός του. «Όχι μόνο δεν τον διώχνει, αλλά ζητάει και τα ρέστα. Και μετά αναρωτιέται γιατί τον λέμε ακραίο» είπε ο κ. Παπαμιμίκος.


Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: Είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζέρια ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι' αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από