Αρνήθηκε να γίνει κατήγορος του πατέρα της η Αρετή Τσοχατζοπούλου, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από τους εισαγγελείς της έδρας .

Η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι η απόφαση να τον καλύψει στο στάδιο της ανάκρισης και να μην πει όλη την αλήθεια για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου στην Κυψέλη, ήταν δική της και το έκανε με γνώμονα να τον προστατεύσει.

Σύμφωνα με την κατηγορία η Αρετή Τσοχατζοπούλου μεταξύ άλλων έχει αγοράσει οικόπεδο στην οδό Κεφαλληνίας έναντι 395.000 ευρώ , το οποίο όπως ομολόγησε σήμερα ήταν δώρο του πατέρα της. Επιπλέον, η κόρη του πρώην υπουργού κατηγορείται και για την αγορά ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, που θεωρείται κατά την κατηγορία εικονική με σκοπό να νομιμοποιηθεί μαύρο πολιτικό χρήμα.

«Είμαι 16 μήνες κρατούμενη στον Κορυδαλλό. Θεωρώ πρώτα από όλα ότι τιμωρούνται τα παιδιά μου», είπε με δάκρυα στα μάτια. Και πρόσθεσε: «Αποφάσισα να γυρίσω τα ακίνητα γιατί έχουν συνδεθεί με μαύρο χρήμα . Έτρεχαν πίσω από το παιδί μου στο σχολείο και του έλεγαν κλέφτη, φέρτε πίσω τα λεφτά. Αυτή η ιστορία πήρε την υπόληψη μου».

Εισαγγελέας (Γεωργία Αδειλήνη): «Θα σας πιέσω… Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε … Βλέπετε ότι αυτές τις μέρες εδώ πρώην συνεργάτες του πατέρα σας με δάκρυα στα μάτια είπαν ότι τους χρησιμοποίησε, ότι τον πίστεψαν και τους κατέστρεψε…»

Κατηγορούμενη: «Εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά είναι έτσι όπως τον κατηγορούν. Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Αν ήταν έτσι, δεν θα με είχε προστατέψει παραπάνω για να μην είμαι εδώ πέρα;»;

Εισαγγελέας (Π.Παναγιωτόπουλος): «Μήπως σας πίεσε ο πατέρα σας;»

Κατηγορούμενη: «Ηταν δική μου απόφαση . Φοβήθηκα ότι θα φαινόταν άσχημα. Τον πατέρα μου τον αγαπάω και τον εκτιμώ. Δεν θα γίνω εδώ κατήγορος του. Με τη μητέρα μου είχε δημιουργηθεί άσχημη κατάσταση και είχαμε μειωμένη επικοινωνία. Μετα τον γάμο του οι σχέσεις μας χάλασαν εντελώς και για δυο χρόνια δεν είχαμε επαφή. Εγώ στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχω πάει ποτέ ούτε ξέρω καν που είναι».