Στα σενάρια που κάνουν λόγο για αναπόφευκτο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναφέρεται την Παρασκευή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι αρθρογράφοι αναφέρονται στην τηλεδιάσκεψη του Πολ Τόμσεν με δημοσιογράφους, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, για την παρουσίαση της έκθεσης του ΔΝΤ γιαν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Welt, ο κ. Τόμσεν με δημοσιογράφους παρουσίασε την «επίσημη εκδοχή» για το ελληνικό χρέος, ότι η Ελλάδα δηλαδή βρίσκεται σε «καλό δρόμο» και πως η ελληνική οικονομία εξυγιαίνεται με ένα «αξιοθαύμαστο ρυθμό».

«Αυτά είναι στα λόγια, οι αριθμοί δείχνουν μια διαφορετική εικόνα» σημειώνουν οι δύο αρθρογράφοι του σχολίου.

«Δεν συνδέεται με την ελλιπή ετοιμότητα της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, αλλά με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βελτιώνεται με αργότερους ρυθμούς απ' ό,τι πιστεύει η τρόικα. Εξ αυτού του λόγου η μείωση του χρέους γίνεται πιο αργά από ότι έχει σχεδιαστεί», σημειώνουν οι αρθρογράφοι.

Κενό 11 δισ. ευρώ τη διετία 2014-2015

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε τρύπα χρηματοδότησης ύψους 4,4 δισ. για το 2014 και άλλων 6,5 δισ. για το 2015. Η άποψη του ΔΝΤ είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να προέλθουν από τους Ευρωπαίους, θα κληθούν να διαγράψουν τις απαιτήσεις τους για επιστροφή των δανείων, κάτι που φέρνει το ΔΝΤ σε μετωπική σύγκρουση με τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο Πολ Τόμσεν υπενθυμίζει ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να χαρίσουν 10 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που θα βαρύνει και τους φορολογούμενους των χωρών-δανειστριών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Δεν πρόκειται για πραγματικό μυστικό» υπενθυμίζουν οι γερμανοί αρθρογράφοι.

«Εκτός από τους υπεύθυνους στη γερμανική κυβέρνηση ο κάθε μυημένος στην υπόθεση από την κυβέρνηση ξέρει ότι μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει κούρεμα. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι το θέμα δυσαρεστεί τους ψηφοφόρους… στο τέλος όμως θα πρέπει να υποκύψουμε στην αλήθεια, όπως υπαραδέχονται κυβερνητικοί κύκλοι», καταλήγουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από