Στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου οδηγούνται σήμερα τα έξι άτομα που συνελήφθησαν χθες για την υπόθεση του φουσκωτού σκάφους που μετέφερε βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά.

Οι έξι συλληφθέντες – τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί – βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λπ.

Συνολικά, συνελήφθησαν οκτώ άτομα: Δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που επέβαιναν στο φουσκωτό, ένας Έλληνας και ένας Τούρκος κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν λίγο αργότερα στη Χίο για εμπλοκή στην υπόθεση και ακόμη δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν στην Αθήνα για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM , μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB , εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι CD και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων.

Επιπλέον, προσήχθησαν 14 άτομα, και συγκεκριμένα 11 από την Αθήνα και τρία από τη Θεσσαλονίκη.