Το Καστελόριζο απέκτησε γιατρό σε μόνιμη βάση. Η τοποθέτηση της νέας γιατρού έγινε την Τετάρτη παρουσία του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στους κατοίκους την πλήρωση της θέσης μόνιμης γενικής ιατρού, στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο του νησιού και ενημερώθηκε τόσο για την καθημερινότητα, όσο και για τα προβλήματά τους, κυρίως αυτά που αφορούν την υγεία.

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά το τέλος την επίσκεψής του, δήλωσε:«Δεν θα αφήσουμε το Καστελόριζο απροστάτευτο, όσον αφορά την υγειονομική του κάλυψη. Αμεσες προτεραιότητες μας είναι η στελέχωση με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μαζί με τους ειδικούς γιατρούς και κυρίως η έναρξη Προγραμμάτων των Συστημάτων Τηλεϊατρικής, στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, τόσο στο Καστελόριζο όσο και σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές. Ο υπουργός Υγείας δεν είναι μόνο για την Αθήνα. Είναι για όλη την Ελλάδα, από τη μία άκρη της μέχρι την άλλη».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης τόνισε: «Χαιρόμαστε που ενάμισι χρόνο μετά, ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε από την πρώτη μέρα άμεσα και αποτελεσματικά στις εκκλήσεις μας για τους ακρίτες της πατρίδας μας. Θεωρούμε ότι τα 15 Οδοιπορικά Υγείας που διοργανώσαμε με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε 37 περιοχές της Ελλάδας άνοιξαν δρόμους στην επίλυση των υγειονομικών τους προβλημάτων και απέφεραν καρπούς, οι πρώτοι εκ των οποίων διαφαίνονται ξεκάθαρα σήμερα».

Σημειώνεται ότι από τις 26 Ιουλίου με εντολή του υπουργού Υγείας έχει εγκριθεί η μετακίνηση από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, δύο οδοντιάτρων (ένας ανά τρίμηνο) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ακριτικού νησιού για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, επισκέφθηκε τη νήσο Ρω και κατέθεσε κλαδί ελιάς ως σύμβολο του Ελληνισμού στον τάφο της Κυράς της Ρω.Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί τη Μονάδα ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ της Ρόδου και το παλαιό νοσοκομείο.