Η πιο ακριβοπληρωμένη σήμερα ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι η 38χρονη Αντζελίνα Ζολί, σύμφωνα με την περίφημη λίστα Forbes, η οποία εκτιμά ότι τα έσοδα της ηθοποιού για το 2012 έφθασαν τα 33 εκατ. δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τη δεύτερη της λίστας και βραβευμένη εφέτος με το Οσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για το φιλμ «Οδηγός Αισιοδοξίας», Τζένιφερ Λόρενς.

H 23χρονη νέα σταρ της βιομηχανίας του θεάματος εισέπραξε 26 εκατ. δολάρια, την χρονιά που μας πέρασε χάρη στην εξαιρετική δουλειά της στον «Οδηγό Αισιοδοξίας», αλλά και στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Αγώνες Πείνας».

Στην τρίτη, από την πρώτη θέση της λίστας πέρυσι, «κατρακύλησε» η πρωταγωνίστρια του «Twilight» Κρίστεν Στιούαρτ που εισέπραξε το 2012 «μόλις» 22 εκατ. δολάρια.

Τέταρτη έρχεται η Τζένιφερ Ανιστον με 20 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα από τα δικαιώματα των «Friends», που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes είναι ικανό να την κάνει «να μην ξαναδουλέψει ποτέ στη ζωή της». Τα «Φιλαράκια» έκλεισαν τον κύκλο τους στην αμερικανική ΤV το 2004, φαίνεται όμως ότι συνεχίζουν να είναι προσοδοφόρα για τους συντελεστές τους. Η Ανιστον πάντως συνέχισε τις καλές, εμπορικές επιλογές, όπως το «Horrible Bosses» και το αναμενόμενο «We’re the Millers».

Την πρώτη χρυσή πεντάδα κλείνει η Εμα Στόουν με έσοδα 16 εκατ. δολάρια, που της απέφεραν τόσο η συμμετοχή της στο «The Help», όσο και στο «The Amazing Spider-Man».

Στις θέσεις 6 μέχρι 10 φιγουράρουν η Σαρλίζ Θερόν, η Σάντρα Μπούλοκ, η Νάταλι Πόρτμαν, η Μίλα Κούνις και η πάλαι πότε πιο ακριβοπληρωμένη όλων των εποχών Τζούλια Ρόμπερτς με 11 εκατ. δολάρια, τα περισσότερα από τις διαφημίσεις της Lancome και από το επερχόμενο «August: Osage County» που όπως αναφέρει το filx.gr «τη βάζει και πάλι στο παιχνίδι των Οσκαρ».