Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε ειδική προσφορά για την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου. Προσφέρει με την αγορά ενός εισιτηρίου στο άνω διάζωμα αξίας 13 ευρώ, το δεύτερο δωρεάν.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί το σατυρικό δράμα «Κύκλωψ».Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του Κύκλωπα Πολύφημου. Oταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της «Οδύσσειας», καταφθάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

«Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να σκεφτεί ότι τα «θύματα» του Κύκλωπα, ο Οδυσσέας και ο Διόνυσος, προσωποποιούν δυνάμεις όπως η κίνηση, η κυκλοφορία της επιθυμίας, η λαχτάρα της ρευστότητας, που προσκρούουν στον τοίχο που συμβολίζει ο Πολύφημος» λέει ο Βασίλης Παπαβασιλείου που μετέφρασε το έργο και ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης με πρωταγωνιστές τους Νίκο Καραθάνο (Οδυσσέας), Δημήτρη Πιατά (Κύκλωπας), Νίκο Χατζόπουλο (Σιληνός). Σκηνικά – κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ. Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός.