Πριν από το γερμανικό Σούπερ Καπ με τη Ντόρτμουντ, ο προπονητής της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα είχε πει πως «δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία αν χάσουμε».

Ο αγώνας όμως δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε και η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Σούπερ Καπ, νικώντας την Μπάγερν 4-2 και στερώντας του την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο με τη νέα του ομάδα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε έτσι τη ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο, πριν από δύο μήνες.

Ο Γκουαρντιόλα όμως είχε νεύρα στο τέλος και αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ο 22χρονος άσος που πήρε από την Μπαρτσελόνα. Ο Γκουαρντιόλα του έδωσε ένα χαστούκι, παρουσία όλων των παικτών, προφανώς στηριζόμενος στο γεγονός ότι έχει διαφορετικές σχέσεις μαζί του απ’ ό,τι με τους υπόλοιπους.

Τα νεύρα του Γκουαρντιόλα είχαν πάντως βάση, αφού τα τρία από τα τέσσερα γκολ προήλθαν από λάθη. Στις δηλώσεις του πάντως αργότερα, ήταν διαφορετικός: «Παίξαμε καλά, κάναμε σωστά πράγματα στο γήπεδο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αγωνιστήκαμε κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα που έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από έναν μήνα προετοιμασίας είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση. Ηταν πάντως ένα καλό μάθημα για εμάς», είπε.

«Παίξαμε φανταστικά. Κι οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και πάλεψαν για αυτό. Το καλό είναι ότι ακόμα και στον ηττημένο δεν κοστίζει τίποτα. Αυτήν τη φορά όμως, είμαι ένας ευτυχισμένος νικητής», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Η πρώην ομάδα του Γκουαρντιόλα πάντως, η Μπαρτσελόνα, μπαίνει από σήμερα στην εποχή του Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο. Ο αργεντινός τεχνικός πιάνει δουλειά, αντικαθιστώντας τον Τίτο Βιλανόβα και περιμένει να δει όλους τους παίκτες πλέον, αφού επιστρέφουν τόσο οι διεθνείς όσο και ο Νεϊμάρ, ο οποίος είναι από χτες στη Βαρκελώνη. Ο Μαρτίνο παρακολούθησε προχτές το φιλικό με τη Βαλερέγκα στο Οσλο και οι παίκτες του πρόσφεραν χορταστικό θέαμα νικώντας 7-0. Ο 50χρονος τεχνικός θα είναι για πρώτη φορά στον πάγκο στο αυριανό φιλικό με τη Λέγκια στο Γκντανσκ.

Στο τραπέζι θα τεθούν όλα τα θέματα με πρώτο και καλύτερο, τις μεταγραφές. Η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ετοιμάζει προσφορά 29 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι για τον Νταβίντ Λουίζ, ενώ «παίζει» πάντα ως εναλλακτική λύση ο 24χρονος Σαντιάγκο Βερχίνι της Νιούελς Ολντ Μπόις, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Μαρτίνο.

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται και για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Ντένις Σουάρες (διεθνής με την Κ-20), ο οποίος ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Σεσκ Φάμπρεγας, η θέση της Μπαρτσελόνα είναι ότι δεν παραχωρείται. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Φάμπρεγας δεν θα ήταν αρνητικός σε μια μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ και η «Mundodeportivo» αναρωτιέται αν θα ωφελούσε την Μπαρτσελόνα μια τέτοια μεταγραφή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να προσφέρει 40 εκατ. ευρώ και η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι με τα χρήματα αυτά η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιον ποδοσφαιριστή, όπως οι Ρόις, Γκιντογκάν ή Χουάν Μάτα. Βέβαια, από Ντόρτμουντ και Τσέλσι δεν υπάρχει προς το παρόν διάθεση παραχώρησής τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε προχτές σε φιλικό στο Γκέτεμποργκ την Παρί Σεν Ζερμέν (1-0) και ταξιδεύει στο Λος Αντζελες όπου θα μείνει έως τις 11/8. Στο διάστημα αυτό θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει από χτες μαζί του και τους διεθνείς (Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Μαρσέλο).