Η περιοδεία του Μπραντ Πιτ για την προώθηση της ταινίας «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» συνεχίζεται με μια στάση στο Τόκιο. Η σύζυγός του, Αντζελίνα Ζολί, κατάφερε να τον συνοδεύσει στην επίσημη πρεμιέρα και να μοιράσει χαμόγελα μετά τη διπλή μαστεκτομή στην οποία επεβλήθη. Αυτή τη φορά όμως αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει ομιλία στο πανεπιστήμιο με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση σε εμπόλεμες ζώνες και να προωθήσει τη δική της ταινία«In the Land of Blood and Honey».

«Στόχος μας θα πρέπει να είναι σταματήσουμε την ατιμωρησία ώστε ο βιασμός να μην χρησιμοποιείται ως όπλο σε εμπόλεμες καταστάσεις, όπως συνέβαινε στη Βοσνία και συμβαίνει στο Κονγκό και τη Συρία» είπε η 38χρονη ηθοποιός, προσθέτοντας ότι ελπίζει η ταινία της «In the Land of Blood and Honey» να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

«Οταν ξεκίνησα να κάνω την ταινία αυτή, ήθελα μόνο να διηγηθώ μια ιστορία και να δώσω βήμα στους επιζώντες. Σήμερα όμως είμαι εδώ όχι μόνο ως σκηνοθέτης αλλά και ως μέλος μιας παγκόσμιας ομάδας που προσπαθεί και μεγαλώνει καθημερινά» δήλωσε η Ζολί που μετά από τη διπλή μαστεκτομή στην οποία επεβλήθη για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού επέστρεψε στα καθήκοντά της ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η ταινία της «In the Land of Blood and Honey», στην οποία κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, βγαίνει στις αίθουσες της Ιαπωνίας στις 10 Αυγούστου. Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία μιας κοπέλας από τη Βοσνία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία που έχει δεσμό με έναν Σέρβο. Ο πόλεμος θα επηρεάσει τη σχέση τους και θα αλλάξει τις ζωές τους.