Την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία παραγωγής του φιλμ, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα εικόνες από το σετ καθώς, ενώ ήδη είχε κυκλοφορήσει στο YouTube το τρέιλερ του φιλμ.

Η ταινία γυρίστηκε στην Ανδρο, όπου άλλωστε διαδραματίζεται και το βραβευμένο μυθιστόρημα της Καρυστιάνη. Για τους συντελεστές του φιλμ η μεταφορά της αύρας της δεκαετίας του '30 σε ζωντανό σκηνικό ήταν ένα τολμηρό στοίχημα, αλλά βοηθός σε αυτό το εγχείρημα στάθηκε η ίδια η Χώρα της Ανδρου, που σε πολλά της σημεία παραμένει σαν να μην την έχει αγγίξει το πέρασμα του χρόνου.

«Ένα σπίτι, ένα μυστικό, ένας άνδρας, δύο αδελφές», είναι ο υπότιτλος της ιστορίας της ταινίας η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Δεκεμβρίου.

Η ιστορία έχει ως εξης: «Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.
Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλαντικό Σουφ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωρισμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον. Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. Άθελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα»...

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από