Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκε 40χρονος υπαξιωματικός του στρατού ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει για τρίτη ημέρα τη Ρόδο.

Ο 40χρονος συνελήφθη την Κυριακή από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ως υπαίτιος πυρκαγιάς από αμέλεια στην περιοχή Ιστριος.

Ο 40χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου είχε καλέσει φίλους του στο σπίτι του για μπάρμπεκιου. Από τον αέρα κάρβουνα έφυγαν προς το δάσος και προκάλεσαν την πυρκαγιά. Μόλις είδε τις φλόγες ο ίδιος και η παρέα του ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 60.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Η πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο παραμένει όμως ενεργό ένα από τα μέτωπα και προς το σημείο αυτό έχουν εστιαστεί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην Κρήτη σε ύφεση βρίσκονται από τα ξημερώματα όλες οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις παραμένουν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, έξι οχήματα ΟΤΑ και ένα πεζοπόρο τμήμα.