«Μην χαραμίζετε φαγητό» δήλωσε με ειρωνικό ύφος η πρώτη μαύρη ιταλίδα υπουργός Σεσίλ Κιέντζ, καταδικάζοντας την πράξη παρευρισκόμενου σε ομιλία της να πετάξει μπανάνες προς το μέρος της, ενώ εκείνη μιλούσε σε κομματική εκδήλωση.

Η Σεσίλ Κιέντζ δήλωσε την Κυριακή στην εφημερίδα La Repubblica ότι, αν και δεν περίμενε να είναι τόσο σκληρές οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της, δεν πρόκειται να την σταματήσουν από το να κάνει τη δουλειά της.

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι ορισμένες φορές αισθάνομαι κουρασμένη από την επανάληψη τόσο σοβαρών προσβολών. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δυνατές. Αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω ή να σταθώ στις προσβολές καθαυτές. Προσπαθώ να κοιτάζω μπροστά, να συλλογίζομαι τη δυσφορία που πρέπει να καταλάβουμε ότι βρίσκεται πίσω από αυτά τα επεισόδια και πως η πολιτική και η κοινωνία μαζί μπορούν να δώσουν τις καλύτερες απαντήσεις» παρατήρησε.

Η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας έχει γίνει στόχος σφοδρών ρατσιστικών επιθέσεων ήδη από τον διορισμό της τον Απρίλιο. Ωστόσο, το σοβαρότερο πλήγμα ήρθε προ ολίγων ημερών όταν ο αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας και στέλεχος της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Καλντερόλι, την αποκάλεσε ουραγκοτάγκο.

Μετά την γενική κατακραυγή, ο Καλντερόλι αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Η υπουργός Μετανάστευσης, γεννημένη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει εξοργίσει τις ακροδεξιές οργανώσεις με την εκστρατεία για την ευκολότερη απόκτηση της ιταλικής υπηκοότητας.

Την Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η πολιτική εκδήλωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

«Η μετανάστευση σκοτώνει» έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Forza Nuova αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναζητά τον δράστη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από