Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων σε τρεις πόλεις του Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.

Οι εκρήξεις, από τις οποίες τραυματίστηκαν άλλοι 25 άνθρωποι, σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τον τερματισμό της νηστείας του Ραμαζανιού, το λεγόμενο ιφτάρ, όταν δηλαδή οι Ιρακινοί βγαίνουν στην αγορά για να ψωνίσουν ή μαζεύονται στα καφενεία.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στην πόλη Νάουφελ, στα βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και άλλοι τόσοι να τραυματιστούν.

Τρεις άνθρωποι έχασαν επίσης τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν από βόμβα που εξερράγη σε ένα καφενείο στην πόλη Μανταΐν, στα νότια της πρωτεύουσας.

Βόμβα σε εορτασμούς στην περιοχή Αμιρίγια της Βαγδάτης στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα. Σε άλλα τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά στην πρωτεύουσα, έχασαν τη ζωή τους άλλα τέσσερα άτομα ενώ άλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Μοσούλη.

Από τις αρχές Ιουλίου και ιδίως μετά την έναρξη του Ραμαζανιού οπότε πολλαπλασιάστηκαν οι επιθέσεις περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από εκρήξεις σε όλο το Ιράκ.