Η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στη Μεσογείου ταξιδεύει έως τη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μεταξύ των Θαλασσών».

Ο θεσμός του φεστιβάλ καθιερώθηκε, με πρωτοβουλία της Ακτίνας Σταθάκη, το 2010 και αποτελεί πλέον ένα αξιοπρόσεκτο πολιτιστικό γεγονός για την αμερικανική μεγαλούπολη, ιδιαίτερα στον τομέα των παραστατικών τεχνών.

Το φετινό φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή στο θέατρο «Wild Project» του Μανχάταν και αποσκοπεί στη γνωριμία των Νεοϋορκέζων με καλλιτέχνες από χώρες της Μεσογείου.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν δύο σύγχρονοι δημιουργοί. Ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Μαυριτσάκης παρουσιάζει στην αγγλική γλώσσα το έργο του «Redshift» (σε παραγωγή «Between the Seas Theater Productions»). Τη μετάφραση έκανε η Χριστίνα Πολυχρονίου, τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Αλεξάκη και συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θεοδώρα Λουκά, Δημήτρης Μπονάρος, Sybil Johnson, Alex Ristov και Nick Smerkanich. Το έργο προβληματίζει το κοινό με ερωτήματα για την εξουσία, την υποταγή και την αντίδραση.

Ο θίασος Κανιγκούντα παρουσιάζει το έργο «Πόλη-κράτος» (απόδοση στα αγγλικά: «City-State») που ανέβηκε και στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη και με τη συμμετοχή των Μαρία Κεχαγιόγλου, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Ευθύμη Θέου, Μ. Τζαννή, Γιώργου Φριντζήλα και Ανθή Ευστρατιάδου. Η παραγωγή έγινε με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης».