Πάγωσε η Ολομέλεια χθες το μεσημέρι, όταν η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια ξεπερνώντας κάθε όριο έγινε πρωταγωνίστρια ενός απίστευτου για τα κοινοβουλευτικά χρονικά φραστικού επεισοδίου.

Στο στόχαστρο της βουλευτού και συζύγου του αρχηγού του ακροδεξιού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, βρέθηκε αυτή τη φορά η κόρη του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη.

Η κ. Ζαρούλια μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη διανομή τροφίμων και ρούχων «μόνο σε Ελληνες» που είχε διοργανώσει το κόμμα της στην Πλατεία Αττικής, επιτέθηκε εκ νέου κατά του «παράνομα εκλεγμένου», όπως είπε, δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του «υπουργού Προστασίας των Μεταναστών» –όπως αποκάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια –καλώντας τον «να έρθει να μας συλλάβει, μαζί με εμάς και όλους τους Ελληνες»…

Συνέχισε μάλιστα το παραλήρημά της εκτοξεύοντας χυδαίες εκφράσεις και κατηγορίες για την κόρη του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και στην αναφορά της στο συσσίτιο «μόνο για Ελληνες». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δραγασάκης τής είχε επισημάνει πως «η διάκριση μεταξύ Ελλήνων αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος», διαβάζοντάς της μάλιστα –και ύστερα από δική της απαίτηση –τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος. «Σεβασμός στις αξίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου αναφέρει, κ. Ζαρούλια, όχι του έλληνα ανθρώπου», είχε τονίσει χαρακτηριστικά. «Στον κομμουνιστή Δραγασάκη που χθες μας διάβασε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος περί σεβασμού και προστασίας του ανθρώπου, ας μας πει τώρα πού βρίσκεται η κόρη του. Βγήκε από την μπουζού η πρεζού που είναι μπλεγμένη σε κύκλωμα ναρκωτικών και εμπόριο όπλων;», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζαρούλια και επικαλέστηκε το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας αλλά και παλαιότερη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό της. Μάλιστα λίγο αργότερα, χρησιμοποιώντας εξίσου αγοραία γλώσσα, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε προσωπικά κάτι με τον Δραγασάκη, αλλά μη μας πουλάει και πνεύμα από πάνω!».

Εκείνη την ώρα ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιώργος Καλαντζής επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, χωρίς βέβαια να ακολουθήσει την εντολή του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος- μετά τα επεισόδια των χρυσαυγιτών βουλευτών που με «λεξιλόγιο χούλιγκαν» έβριζαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –είχε διαμηνύσει πως «πλέον, όποιος προκαλεί θα αποβάλλεται». «Είναι δυνατόν, κ. Ζαρούλια, να αναφέρεστε με τέτοιο τρόπο για ένα παιδί; Και εσείς μάνα είστε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Αρκετή ώρα αργότερα, συνέχεια στο επεισόδιο έδωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τους κ.κ. Καμίνη και Δένδια που με τις κινήσεις τους μας ανεβάζουν στις δημοσκοπήσεις».

Επεισόδια στην Πάτρα

Τρία άτομα τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ύστερα από επίθεση που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν από ομάδα αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας ενώ σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στη διάρκεια της ημέρας. Νωρίτερα το απόγευμα είχε προκληθεί ένταση ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές, μέλη της Χρυσής Αυγής και αστυνομικούς με αφορμή πολιτικό μνημόσυνο που ήθελε να τελέσει το νεοναζιστικό κόμμα σε πλατεία της πόλης για την Κύπρο.