Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα και διεκδικεί διακρίσεις εν καιρώ κρίσης. Η ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη. Η πρώτη με τίτλο «Without» (2008) είχε κερδίσει επτά βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στην ταινία, ένα 11χρονο κορίτσι, η Αγγελική, πηδάει από το μπαλκόνι την ημέρα των γενεθλίων της. Η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει τα αίτια της αυτοκτονίας, ενώ η οικογένειά της επιμένει ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Ποιό είναι το μυστικό που η μικρή Αγγελική πήρε μαζί της; Γιατί η οικογένειά της επιμένει, στην προσπάθεια να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της; Είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι των κοινωνικών υπηρεσιών. Οταν ο μικρός αδελφός της Αγγελικής αποκαλύπτει κατά λάθος ορισμένα στοιχεία που θα συντρίψουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας, η οικογένεια θα έρθει αντιμέτωπη με τα μυστικά της.

Το σενάριο της ταινίας έχουν γράψει οι Αλέξανδρος Αβρανάς και Κώστας Περούλης. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Αννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη.