«Αποχαιρετούμε τον Νίκο Μαμαγκάκη. Τον δημιουργό των πρωτοπόρων μουσικών ήχων, τον συνθέτη των κορυφαίων μουσικών ενορχηστρώσεων, τον αγαπημένο και άξιο πνευματικό άνθρωπο», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το θάνατο του κορυφαίου συνθέτη.

Όπως σημείωσε ο Aλ. Τσίπρας, «πολυτάλαντος και ευφάνταστος, τίμησε με την έμπνευσή του αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης όπως ο Νίκος Μπελογιάννης και η Έλλη Παππά. Τον τιμούμε κι εμείς, τοποθετώντας τον στην καρδιά και τη μνήμη μας δια παντός. Στην εποχή του πολιτιστικού και δημοκρατικού παγετώνα θα βρίσκουμε καταφύγιο στο έργο του.Στους δικούς του ανθρώπους, σε όσους και όσες έζησαν και εργάστηκαν μαζί του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση για την απώλεια του συνθέτη και διανοούμενου Νίκου Μαμαγκάκη εξέδωσε νωρίτερα και η ΔΗΜΑΡ

«Ο Νίκος Μαμαγκάκης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς συνθέτες, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Κυρίαρχο στοιχείο του πολυσχιδούς έργου που άφησε είναι το συνταίριασμα της δυτικής μουσικής πρωτοπορίας και της ανατολικής και μεσογειακής μουσικής παράδοσης – κυρίως της μουσικής παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης. Πιστεύοντας ότι «η τέχνη είναι έντεχνη», υπηρέτησε όλα τα είδη μουσικής, αφήνοντάς μας σημαντική παρακαταθήκη έργα για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπερα, ηλεκτρονική μουσική, έργα για ορχήστρα, τραγούδια και άλλα. Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».