Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για όλους τους φορολογούμενους στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τονίζει ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως το σύστημα αντέχει.
«Δεν λέμε ότι δεν εξετάζουμε καθημερινά την κατάσταση σε σχέση με αντικειμενικές δυσκολίες, όπως προβλήματα ενδεχόμενα που μπορούν να εμφανιστούν στο σύστημα, αλλά για την ώρα βλέπουμε ότι και η ροή είναι ικανοποιητική και το σύστημα αντέχει, οπότε δεν σκεφτόμαστε καθόλου την παράταση», σημειώνει ο κ. Θεοχάρης. Στη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) επεσήμανε ακόμη ότι «σε κάθε περίπτωση φέτος θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί και πολύ πιο φειδωλοί με τις παρατάσεις».
Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη ότι η τρόικα είναι αυτή που διαφωνεί με τις παρατάσεις στην υποβολή των δηλώσεων, ο γενικός γραμματέας Εσόδων τονίζει ότι «όλα τα θέματα που επηρεάζουν δημοσιονομικά τη χώρα συζητούνται με τους εταίρους», αλλά, όπως σημειώνει «τις τελικές αποφάσεις, εάν υπάρξουν πραγματικές, αντικειμενικές, δυσκολίες θα τις λάβουμε εμείς».
Σε ερώτηση τέλος για τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και την αναδρομική μείωση των προστίμων στους φοροφυγάδες, ο κ. Θεοχάρης χαρακτηρίζει «λανθασμένη» την προσέγγιση αυτή.
«Αυτά τα πρόστιμα έχουν εισπραξιμότητα 0,5%. Ο λόγος που έχουν τέτοια εισπραξιμότητα είναι γιατί βάζουμε πρόστιμα σε ανθρώπους που είναι ανύπαρκτοι και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εισπραχτούν ποτέ. Κάποια στιγμή θα πρέπει η φορολογική διοίκηση να αναγνωρίσει την πραγματική φοροδιαφυγή εκεί που βρίσκεται και να μην αρκείται σε τυπικές παραβάσεις ή παραβάσεις εικονικότητας που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος», εξηγεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από