Ο Σάσα Μπάρον Κόεν εγκαταλείπει τα σχέδια του για μια ταινία για τον Φρέντι Μέρκιουρι, που με τόση λεπτομέρεια σχεδιάζει από το 2011. Αιτία είναι οι διαφωνίες που είχε με μέλη της μπάντας Queen σχετικά με τον τρόπο που θα παρουσιαζόταν ο Μέρκιουρι στην ταινία.

Τα εν ζωή μέλη της θρυλικής μπάντας επιθυμούσαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, να κάνουν μια ταινία για όλη την οικογένεια. O Κόεν όμως σχεδίαζε να παρουσιάσει μια ταινία για θεατές άνω των 18 ετών με θέμα την ομοφυλοφιλία του Μέρκιουρι που έφυγε από τη ζωή το 1991.

Ο Σάσα Μπάρον Κόεν δεν θα φορέσει τα κολάν του τραγουδιστή των Queen καθώς τα τραγούδια όπως «We Are The Champions», «Α Night At Opera», «Bohemian Rapsody» και ο θρύλος του Μέρκιουρι δεν θα μεταφερθούν τελικά στη μεγάλη οθόνη.

Ο Κόεν εξέφρασε το ενδιαφέρον για μια ταινία για τη ζωή του Μέρκιουρι το 2011. Ενας ρόλος σαν αυτόν θα ανανέωνε την καριέρα του κωμικού ηθοποιού που έχει συνδεθεί με αντισυμβατικούς χαρακτήρες οι οποίοι δεν υπακούν στο πολιτικά ορθό, όπως εκείνοι στις ταινίες «Μπόρατ» και του «Δικτάτορας».

Για να πραγματοποιήσει το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο στη μεγάλη οθόνη, ο Κόεν επιστράτευσε μερικά από τα πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο σεναριογράφος Πίτερ Μόργκαν («Frost/Nixon») και οι σκηνοθέτες Ντέιβιντ Φίντσερ («Fight Club») και Τομ Χούπερ («Ο λόγος του Βασιλιά»). Κανένας ωστόσο δεν πήρε την έγκριση των μελών της μπάντας που είχαν τον τελευταίο λόγο σε κάθε επιλογή του Κόεν.