Ο Ντένις Φαρίνα, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς «σκληρούς» του αμερικανικού σινεμά και της τηλεόρασης, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα στην Αριζόνα των ΗΠΑ σε ηλικία 69 ετών.

H εκπρόσωπος του ηθοποιού επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του που οφείλεται σε πνευμονική εμβολή.

Γεννημένος στο Σικάγο το 1944 ο Φαρίνα εργαζόταν ως αστυνομικός όταν αποφάσισε στα 30 του χρόνια να στραφεί στην υποκριτική και πολύ συχνά ερμήνευσε τον υπηρέτη του νόμου. Ξεχώρισε άλλωστε με τον ρόλο του ως αξιωματικός Μάικ Τορέλο στην αστυνομική σειρά της δεκαετίας του ’80 «Crime Story» ενώ στη δεκαετία του 2000 έπαιξε τον ντετέκτιβ Τζο Φοντάνα στο εξαιρετικά δημοφιλές σίριαλ «Νόμος και τάξη».

Οντας Ιταλοαμερικανός ο Φαρίνα ενσάρκωσε συχνά ρόλους είτε Ιταλιάνων είτε Ελληνων της διασποράς. Μια από τις τελευταίες δουλειές του, ήταν ο ρόλος του ως Γκας Δημητρίου στην πολυσυζητημένη γκανγκστερική σειρά του HBO «Στοίχημα» με τον Ντάστιν Χόφμαν.

Από το 1981 μέχρι σήμερα εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 σειρές και ταινίες. Στο σινεμά ξεχώρισε επίσης με τους ρόλους του σκληροτράχηλου τύπου: Ως μαφιόζος στον «Διώκτη του μεσονυχτίου» (1988) με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, ως συνταγματάρχης στη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» (1998) με τον Τομ Χανκς, ως λαθρέμπορος διαμαντίων στην «Αρπαχτή» (2000) με τον Μπραντ Πιτ.