Η Ζωή Τηγανούρια, συντροφιά με νέους μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές τάνγκο και λάτιν και έχοντας ως πυξίδα τα πλήκτρα του ακορντεόν της, δίνει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.

Η συνθέτης και ακορντεονίστα θα αποκαλύψει τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου. Ο ρομαντικός ήχος του χθες θα χρωματιστεί από τον σύγχρονο ήχο του σήμερα.

Στη συναυλία της στον Κήπο θα ζωντανέψουν εικόνες, ήχοι και φιγούρες θρύλων της μουσικής. Ο Αστορ Πιατσόλα, ο ο Κάρλος Γκαρντέλ, το πάθος και η φωτιά του τάνγκο, συνομιλούν με το αισθησιακό λίκνισμα του λάτιν, τον γλυκό αναστεναγμό του ηπειρώτικου μοιρολογιού, το παραδοσιακό ελληνικό γλέντι της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου, τη διαχρονική απλότητα των μελωδιών του Βασίλη Τσιτσάνη και τη δεξιοτεχνία του Μανώλη Χιώτη.

Το πρόγραμμα, διάρκειας δυόμιση ωρών, φέρει την υπογραφή της Ζωής Τηγανούρια και χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες.

Το κουιντέτο της Ζωής Τηγανούρια, ή αλλιώς Zoe’s Quintet αποτελούν εκτός από την ίδια (ακορντεόν), ο Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), ο Κώστας Κωνσταντίνους (κιθάρα), ο Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο) και ο Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά). Καλεσμένος της Ζωής Τηγανούρια είναι ο δημοφιλής τραγουδιστής Θάνος Πολύδωρας. Στη συναυλία μετέχουν οι χορευτές της σχολής χορού Χοροακτίς Κωστάκη- Μαυροειδή.

* Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας, τηλ. 210-7282.333), στις 26 Ιουλίου (2 το βράδυ). Προπώληση εισιτηρίων: 7 ευρώ.Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 9 ευρώ.