Με τη μετακίνηση του Ορέστη Καρνέζη (σήμερα ή αύριο αναμένεται να μεταβεί στην Ιταλία για τις ιατρικές εξετάσεις και την οριστική ένταξή του στην Ουντινέζε), ο Παναθηναϊκός καταρρίπτει ένα ρεκόρ. Με τη διαφορά ότι μιλάμε για αρνητικό ρεκόρ. Προσέξτε: επί του παρόντος οι Πράσινοι δεν θα έχουν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή στις τάξεις τους. Ναι, σίγουρα το ρόστερ θα βρίθει ταλέντων. Αλλά συνολικά η ομάδα που κάποτε πρόσφερε αφειδώς ποδοσφαιριστές στη μεγάλη Εθνική, τώρα δεν δίνει κανέναν.

Αυτό είναι ένα μήνυμα που όλοι στη Λεωφόρο πρέπει να το λάβουν. Γιατί καλές οι περικοπές και οι ισοσκελισμοί στους προϋπολογισμούς και τα σχετικά, εδώ όμως δεν μιλάμε μόνο για οικονομικά. Εχουμε να κάνουμε με μια ομάδα γεμάτη ιστορία που διαθέτει παίκτες ελάχιστα αναγνωρίσιμους.

Θέλετε ένα επιπλέον παράδειγμα; Ο Παναθηναϊκός έφερε για διαπραγματεύσεις τον Καστιγιόν, έναν όντως καλό παίκτη, έναν επιθετικό που ήθελε να τον κάνει δίδυμο με τον Μπεργκ. Η συμφωνία ήταν κλεισμένη. Τελικά ο Καστιγιόν αποδείχθηκε νέος… Φάλκενμπεργκ, πρόβαλε διαφορετικές απαιτήσεις και, όπως διέρρευσε, ήθελε είτε να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση υποβιβασμού είτε να πάρει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ. Οι υπόλοιπες διαφορές για χρονική διάρκεια συμβολαίου και παροχές μικρή σημασία έχουν. Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο σημείο να θεωρείται ανυπόληπτος και ορισμένοι παίκτες που συζητούν μαζί του σκέφτονται την περίπτωση υποβιβασμού. Αντί να ζητούν μπόνους στόχων. Εκεί έφτασε ο ΠΑΟ και αυτό πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες.

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός απέσυρε το ενδιαφέρον του και κοιτά άλλες περιπτώσεις. Οπως τον Νάνο –ο ισπανός χαφ έφτασε στην Αθήνα και η απόκτησή του είναι προ των πυλών. Αρκεί να έχει αντιληφθεί πού ήρθε, γιατί το όνομα του ΠΑΟ παραμένει ένα ισχυρό brand name στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και πρέπει όλοι να στηρίξουν αληθινά την ομάδα, να τη βοηθήσουν να αποκτήσει παίκτες με αξία και όχι να αρκούνται σε επικοινωνιακές κινήσεις όπως η χθεσινή με την ομαδική εγγραφή παικτών και προπονητικού τιμ στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.