- Εάν θα λείψετε λίγες ηµέρες, χρησιµοποιήστε έναν σάκο, ενώ για περισσότερες πάρτε βαλίτσα. Για µεγαλύτερη ευκολία διαλέξτε µια βαλίτσα µε δύο ή τέσσερα ροδάκια. Αυτές µε τα τέσσερα είναι πιο εύκολες στον χειρισµό και ενδείκνυνται για ταξιδιώτες µε προβλήµατα στη µέση τους. Από την άλλη, αυτές µε τα δύο ροδάκια µπορεί να τις σύρει κάποιος πιο γρήγορα.
- Σε αεροδρόµια, λιµάνια, λεωφορεία οι αποσκευές δεν είναι ασφαλείς και µπορεί εύκολα να τις ανοίξει κάποιος και να κλέψει από µέσα πράγµατα. Γι' αυτό κλειδώνετέ τες µε λουκέτα ώστε να αποτρέψετε επίδοξους κλέφτες.
- Για να µην ξεχάσετε τίποτα σπίτι, πριν αρχίσετε το πακετάρισµα, κάντε λίστα µε όσα θέλετε να έχετε µαζί σας στις διακοπές. Κάθε φορά που θα βάζετε κάτι στη βαλίτσα, το σβήνετε από τη λίστα.
- Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη βαλίτσα, απλώστε ό,τι νοµίζετε πως σας χρειάζεται πάνω σε ένα κρεβάτι ή καναπέ. Μετρήστε τις ηµέρες που θα λείπετε και τις βραδιές που θα βγείτε έξω. Αν το άθροισµά τους είναι µικρότερο από τον αριθµό αυτών που έχετε µπροστά σας, τότε βάλτε κάποια πίσω στην ντουλάπα.
- Για να εξοικονοµήσετε χώρο και να µην τσαλακωθούν πολύ τα ρούχα, τυλίξτε αντί να διπλώσετε µπλούζες, παντελόνια και φούστες και βάλτε τα δίπλα δίπλα στη βαλίτσα ξεκινώντας από τον πάτο της.
- Επιλέξτε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε παρόµοιες αποχρώσεις ώστε να µπορείτε να κάνετε περισσότερους συνδυασµούς. Αν είναι από συνθετικά υφάσµατα, ακόµα καλύτερα αφού τσαλακώνονται λιγότερο, πλένονται στο χέρι και στεγνώνουν πιο γρήγορα.
- Βάλτε τα παπούτσια σε πλαστικές σακούλες για να µη λερώσουν τα άλλα ρούχα. Τοποθετήστε το καθένα σε αντίθετη κατεύθυνση απ' το άλλο. Μπορείτε στο εσωτερικό τους να στριµώξετε µικροαντικείµενα. Οι κάλτσες διπλωµένες χρησιµεύουν για προστατευτικό στα ηλεκτρονικά σας είδη.
- Αγοράστε ειδικές σακούλες όπου µπορείτε να βάλετε τα προσωπικά σας είδη και να αφαιρέσετε όλο τον αέρα µε µια ηλεκτρική σκούπα, συµπιέζοντάς τα και κερδίζοντας χώρο στη βαλίτσα.
- Μην παίρνετε µαζί σας πράγµατα που θα υπάρχουν στο ξενοδοχείο. Επιλέξτε το µικρότερο µέγεθος στα καλλυντικά σας. Εναλλακτικά, αγοράστε πλαστικά φιαλίδια και βαζάκια και γεµίστε τα µε το σαµπουάν, το υγρό φακών ή τις κρέµες σας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από