Στην εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας 30χρονου στην Καισαριανή, πριν από 13 μήνες, έφτασε η ΕΛ.ΑΣ., που ταυτοποίησε πέντε από τα οκτώ μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν σε Γλυφάδα και Παγκράτι δύο Αλβανοί 26 και 29 χρόνων, ένα τρίτο μέλος της εκτίει ποινή στις αλβανικές φυλακές, άλλοι δύο έχουν διαφύγει στην Αλβανία, ενώ συμμετείχαν στη συμμορία και τουλάχιστον άλλα τρία άτομα.

Δύο από τους ασύλληπτους κακοποιούς σκότωσαν με Καλάσνικοφ τον 30χρονο και τραυμάτισαν σοβαρά τον 32χρονο αδελφό του, όταν τα δύο αδέλφια τούς αντιλήφθηκαν να προσπαθούν να κλέψουν, ξημερώματα, το αυτοκίνητό τους από την πιλοτή της πολυκατοικίας τους.

Πλούσια δράση. Η συμμορία δρούσε από το 2009. Συνολικά κατηγορούνται για 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 σε καταστήματα (κοσμηματοπωλεία, σουπερμάρκετ, αρτοποιεία, περίπτερα κ.λπ.), μία σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ, τρεις εις βάρος ιδιωτών, έξι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.

Για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους οι δράστες κάλυπταν τα πρόσωπά τους. Ηταν εξοπλισμένοι με Καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες, που χρησιμοποίησαν και σε τετ α τετ συμπλοκές με αστυνομικούς, στις συνολικά 6 ένοπλες συγκρούσεις, όταν καταδιώχθηκαν (είχαν άλλη μία συμπλοκή με πολίτη στη Μιχαλακοπούλου).

Στην Πανεπιστημιούπολη. Πολλές φορές μετά τις ληστείες κατέφευγαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, κρύβοντας τα Καλάσνικοφ σε θήκες από κιθάρες. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η βιαιότητα με την οποία φέρονταν στα θύματά τους.