Αντιμέτωπος με διαδηλωτές που είχαν βίαιες διαθέσεις βρέθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Αττικόν δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος με υβριστικά συνθήματα. «Οπως έκανα την κίνηση να προχωρήσω, οξύνθηκαν τα πνεύματα. Με έσπρωξαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον Βήμα 99,5, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και δεύτερον –όπως και να έχει –είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό».

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση μερίδας εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος». Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε να περάσει από την κεντρική είσοδο του Αττικόν και να τους καλέσει σε συζήτηση. Τελικά, η επίσκεψη του υπουργού πραγματοποιήθηκε με τα ΜΑΤ να περιφρουρούν το αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Αττικόν σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτύρονταν ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο».

Να αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καταδικάζοντας το επεισόδιο. «Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμότης δημόσιας ζωής», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.