Για την κόρη του Βίκυ Σταμάτη, «που ήταν ένα απλό κορίτσι και για το περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που είναι ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων», μίλησε στο δικαστήριο ο πατέρας της κατηγορούμενης Δημήτρης Σταμάτης υπερασπιζόμενος το παιδί του.

«Η κόρη μου -πρόσθεσε- ήταν μια απλή κοπέλα. Μεγάλωσε σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων, δε μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα το ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη».

Μάλιστα, θέλοντας να καταδείξει ότι παρέμεινε το ίδιο απλή και μετά τον χλιδάτο γάμο της με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο ο πατέρας της Βίκυς Σταμάτη είπε: «Όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από τον γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα, μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές».

Με καλά λόγια μίλησε και ο πρώην συμμαθητής της Β. Σταμάτη, Σ. Αγγελής, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα. «Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά τον γάμο της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», τόνισε ο μάρτυρας.

Για τον πρώην υπουργό ο μάρτυρας είπε ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο χωριό. «Εμείς πίναμε καφέ με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο καφενείο του χωριού με ένα ευρώ», είπε.