Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, επανέλαβε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Πάντως, όπως διευκρίνισε και ο κ. Θεοχάρης, σε όσες περιπτώσεις το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του/της συζύγου είναι μεγαλύτερο, η υποβολή της δήλωσης μπορεί να γίνει με βάση αυτό το ψηφίο και για τον/την σύζυγο που έχει μικρότερο νούμερο και η προθεσμία του έχει ήδη λήξει.

Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τους φορολογούμενους με ΑΦΜ σε 1 και 2 και των οποίων η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, αν ο ένας από τους δύο συζύγους έχει ΑΦΜ που λήγει π.χ. σε 9, τότε η δήλωση μπορεί να κατατεθεί μέχρι και τις 26 Αυγούστου.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει ότι μπορεί για να διευκολύνει τους φορολογούμενους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προαναγγείλλει μία νέα παράταση, καθώς τότε οι περισσότεροι πολίτες θα υποβάλουν δήλωση την τελευταία στιγμή.

Για το Taxis, είπε ότι αν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και δυσκολεύονται οι πολίτες στην υποβολή των δηλώσεων, τότε γίνεται εισήγηση από την ΓΓΠΣ για πιθανή παράταση.

Για τους τόκους καταθέσεων, είπε ότι όλα τα στοιχεία είναι πλέον στο Taxisnet και όποια λάθη παρατηρήθηκαν (κυρίως από μία τράπεζα) θα διορθωθούν.

Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου γίνεται ως εξής:

-Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

-Για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

-Για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

-Για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

-Για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013,

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.