Ούτε οι έμποροι της Αθήνας θέλουν άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο, καθώς αντίθετος στο ενδεχόμενο δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος σε ανακοίνωση του μιλάει για παρερμηνείες των θέσεων του οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά. «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αρνείται να καθορίσει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς χωρίς την ανάγκη έκδοσης υπουργικών αποφάσεων και ερμηνευτικών εγκυκλίων», λέει ο πρόεδρος του ΕΣΑ Παναγής Καρέλλας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου είναι πάγιες, διατυπωμένες και αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑ από τις 13 Δεκεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας τις παραγωγικές και μόνο Κυριακές, ήτοι:

Δύο Κυριακές τον Δεκέμβριο, προ των Χριστουγέννων.
Δύο Κυριακές που θα περιλαμβάνονται στα χρονικά διαστήματα των φθινοπωρινών και ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων (mid season sales).
Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των χειμερινών και 1η Κυριακή των θερινών εκπτώσεων).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζητεί την απόσυρση της επίμαχης διάταξης και τονίζει ότι διαφωνεί με το σύνολό της.