Δια πυρός και σιδήρου περνούν οι μάρτυρες υπεράσπισης που καταθέτουν στη δίκη για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχαταζόπουλο.

Ολοι οι μάρτυρες χαρακτήρισαν αδιανόητο ότι ο Στ.Οικονομίδης κάθεται στο εδώλιο καθώς ποτέ δεν ακούμπησε δημόσιο έργο και δεν είχε καν πολιτική σχέση ή φιλία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Όταν όμως, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο συνέταιρος του κατηγορούμενου Στέλιος Οικονομίδη, από τον οποίο η κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού αγόρασε το ακίνητο επί της οδού Δεινοκράτους δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές, οι οποίοι έδειξαν ότι αμφισβητούν πολλούς από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς

Όπως είπε ο μάρτυρας Διονύσης Ματζουράνης «Ο Οικονομίδης αγόρασε ακίνητο της Δεινοκράτους μετά από πίεση της γυναίκας του. Το αγόρασε από μία εταιρεία και το πούλησε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου. Εγώ διαφώνησα με την επιλογή του, γιατί δεν βόλευε …Κάποια στιγμή όταν έμαθε κρίθηκε διατηρητέο εκνευρίστηκε και το πούλησε. Όταν μας πρήζουν οι γυναίκες μας παίρνουμε αποφάσεις γρήγορα», ειπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας , ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να έχει οποιαδήποτε σχέση με την εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα. Και πρόσθεσε ότι εκείνος γνώριζε τόσο για το έργο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου , όσο και της Κομνά Τράκα πελάτης ήταν ο Νίκος Ζήγρας , ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό΄μίας εταιρείας και Κυπρίων επενδυτών.

Ακολούθως ο μάρτυρας ερωτήθηκε από την εισαγγελέα, Γεωργία Αδειλίνη: «Πόσο συμπτωματικό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι όπου αναμειγνύεται ο κύριος Οικονομίδης υπάρχει και ένα συγγενικό πρόσωπο Τσοχατζόπουλου. Η Δεινοκράτους καταλήγει στην Αρετή , η Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη Βίκυ Σταμάτη…»

«Είναι συμπτωματικό». απάντησε ο Ματζουράνης.

Εισαγγελέας: «Κάποιες αποδείξεις πληρωμής από τον κύριο Ζήγρα βρέθηκανστο γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Πώς το εξηγείτε αυτό;»

Ματζουράνης: «Δεν το γνωρίζω».

Δικαστής: «Πώς δεν μάθατε ότι το ακίνητο στην Δεινοκράτους το αγόρασεμία κυρία που είχε ένα όνομα, η οποία τυχαίνει να είναι καιμισθώτρια (σ.σ. εννοεί την Αρετή Τσοχατζοπούλου); Σας λέει ο κύριοςΟικονομίδης για τις πιέσεις της συζύγου του ,αλλά δεν σας λέει τιέκανε όταν θέλησε να το ξεφορτωθεί…»

Μάρτυρας: «Δεν με ενδιαφέρει το κουτσομπολιό..»

Δικαστής: «Μέσα στην κοινωνία ζούμε … Δεν είναι κουτσομπολιό».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση δύο μαρτύρων υπεράσπισης του επιχειρηματίαΠαντελή Ζαχαριάδη, ο οποίος για ένα διάστημα εμφανιζόταν ως εκπρόσωποςτης εξωχώριας εταιρείας Τορκάσο. Οι μάρτυρες είπαν ότι ο κ. Ζαχαριάδης

έκανε εξυπηρέτηση στον κύριο Ζήγρα , ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμόΚυπρίων επιχειρηματιών.