Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων ζητεί ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ) και αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, λόγω των πολλών και συνεχιζόμενων προβλημάτων στη διαδικασία.

Όπως αναφέρει, «η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα όχι μόνο στους φορολογούμενους, αλλά και στους λογιστές και στα φοροτεχνικά γραφεία».

«Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα συνεχή προβλήματα στη λειτουργία του TAXISNET, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους φοροτέχνες, οι οποίοι αδυνατούν να είναι συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους», συμπληρώνει.

Ο κ. Κόλλιας τονίζει ότι για όλους τους παραπάνω λόγους «και επειδή το ζητούμενο είναι κυρίως η είσπραξη εσόδων, επιβάλλεται η ικανοποίηση του αιτήματος των φοροτεχνικών για νέα παράταση στις προθεσμίες υποβολής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από