Με την κορυφαία διάκριση στον χώρο του πολιτισμού στη Γαλλία, το παράσημο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων, τιμήθηκε ο Μπόνο των U2, για τη συμβολή του στη μουσική και για τις φιλανθρωπικές του δράσεις.

Ο Μπόνο τιμήθηκε με αυτήν τη διάκριση από την υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι την Τρίτη.

«Πέρα από τα λόγια, αφιερώθηκες σε έναν από τους μεγαλύτερους πολέμους της εποχής μας. Οχι μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά και στο όνομα της δικαιοσύνης» δήλωσε η γαλλίδα υπουργός απευθυνόμενη στον διάσημο καλλιτέχνη.

Ο 53χρονος μουσικός, τραγουδιστής και ακτιβιστής ανέφερε ότι το βραβείο αποτελεί τεράστια τιμή για εκείνον αλλά ανήκει σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος.

«Εχω το μεγαλύτερο στόμα και την πιο δυνατή φωνή, αλλά η μουσική που δημιουργούμε προέρχεται από όλους μας (τα μέλη του συγκροτήματος)» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μερικοί από τους προηγούμενους παραλήπτες του βραβείου αυτού είναι οι Ντέιβιντ Μπάουι, Σον Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Μπομπ Ντίλαν, Μπρους Γουίλις, Σακίρα.