Ο Ρονάλντο παραμένει Φαινόμενο και εκτός γηπέδων. Ο βραζιλιάνος πρώην επιθετικός έχει εξελιχθεί σε σπουδαίο επιχειρηματία και η επόμενη κίνησή του αναμένεται να είναι η αγορά των δικαιωμάτων της βραζιλιάνικης έκδοσης του ανδρικού περιοδικού «Playboy».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βραζιλιάνικου Τύπου, ο Ρονάλντο ετοιμάζεται να κάνει προσφορά για το γνωστό περιοδικό, το οποίο είναι το δέκατο σε κυκλοφορία σε όλη τη χώρα με πωλήσεις που αγγίζουν τα 250.000 φύλλα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια το «Playboy» έχει εμφανίσει πτώση στην κυκλοφορία, αφού στη δεκαετία του ’90 είχε αγγίξει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Οι συνεργάτες του Ρονάλντο πιστεύουν πάντως ότι, αν τελικά το αγοράσει, έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την κυκλοφορία.

Ο Ρονάλντο σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2011 και από τότε έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό επιχειρηματία, αφού φρόντισε να επενδύσει με τον καλύτερο –όπως φαίνεται –τρόπο τα εκατομμύρια ευρώ που κέρδισε κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Εχει μία εταιρεία μάνατζμεντ, με την οποία μάλιστα συνεργάζονται μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του βραζιλιάνικου αθλητισμού. Μεταξύ αυτών και ο Νεϊμάρ, ο οποίος πρόσφατα μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα. Η εταιρεία του Ρονάλντο αναμένεται το 2014 να έχει κέρδη 17 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, λαμβάνει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τις εταιρείες Nike, Fiat και Duracell.

Ο 35χρονος Ρονάλντο έχει μία μεγάλη περιουσία από ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων διαμερίσματα σε Ρίο, Σάο Πάολο, Μαδρίτη, Παρίσι. Επίσης, ένα ιδιόκτητο νησί κοντά στην ακτή του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα όμως δεν σταματά εδώ. Είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας γυμναστηρίων, μίας κλινικής για αθλητικές κακώσεις, αλλά και ενός κλαμπ στο Ρίο.

Δεν θα είναι πάντως ο πρώτος Βραζιλιάνος που προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού και ασχολείται με τη βιομηχανία του σεξ. Ο Πελέ διαφήμιζε τα χάπια Βιάγκρα, ενώ πρόσφατα ο Ροναλντίνιο ασχολήθηκε με διαφήμιση μάρκας προφυλακτικών.

Το Φαινόμενο είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο έχοντας σημειώσει 15 γκολ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2002 ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατάκτησης του τίτλου από τη Βραζιλία, στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Με την Εθνική Βραζιλίας αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και το 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρχισε την επαγγελματική καριέρα του στην Κρουζέιρο την περίοδο 1993-94 και τον επόμενο χρόνο ήρθε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Αϊντχόφεν. Ακολούθησε μία σπουδαία καριέρα, αφού αγωνίστηκε στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ομάδες, κατά σειράν: Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν. Ηταν η περίοδος που όλοι στον χώρο του ποδοσφαίρου μιλούσαν με θαυμασμό για όσα έκανε στο γήπεδο. Το 2009 επέστρεψε στη Βραζιλία και έως το 2011 αγωνίστηκε στην Κορίνθιανς.

Η πιο άσχημη στιγμή της καριέρας του ήταν τον Φεβρουάριο του 2008, όταν τραυματίστηκε στο γόνατο, σε αγώνα της Μίλαν με τη Λιβόρνο, και έμεινε εκτός γηπέδων εννέα μήνες.

Ο Ρονάλντο ήταν πάντα λάτρης του ωραίου φύλου και αρκετές ήταν οι γυναίκες που πέρασαν έως τώρα από τη ζωή του. Παραμένει πάντα ένα από τα αγαπημένα θέματα στις σελίδες κουτσομπολιού των περιοδικών.

Είναι ένας άνθρωπος με ανοικτό μυαλό, οπότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την πρώτη playmate της «εποχής Ρονάλντο», στο «Playboy».