«Είμαι στόχος καθημερινών απειλών» είπε η ιταλίδα υπουργός Ενσωμάτωσης των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία κατάγεται από το Κονγκόστην εφημερίδα Κοριέρε ΝτέλαΣέρα.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής γερουσίας και στέλεχος της Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι είχε παρομοιάσει χθες την Κιέντζ «με ουρακοτάγκο», προκαλώντας κατακραυγή από μέρους όλων των πολιτικών δυνάμεων, πλην Λέγκας.

«Είμαι διατεθειμένη να δεχθώ την όποια αντιπαράθεση, όταν όμως αυτή έχει βάση, (έχει) κάποιο περιεχόμενο, όχι προσβολές. Ήρθε η στιγμή να πούμε φτάνει», τόνισε η ιταλίδα υπουργός.

«Γίνομαι στόχος απειλών καθημερινά. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνημάτων, γραμμάτων. Πριν από λίγες ημέρες, σε ένα συνέδριο κοντά στο Ρίμινι, με ειδοποίησαν ότι κάποιος με περίμενε στην πόρτα κι αναγκάστηκα να βγω από πλαϊνή έξοδο», σημείωσε η Κιέντζ στην συνέντευξή της στην Κοριέρε.

Σε σχέση με τον γερουσιαστή Ρομπέρτο Καλντερόλι, η ιταλίδα έγχρωμη υπουργός περιορίζεται να δηλώσει ότι «ίσως η θέση του έπρεπε να δοθεί σε όποιον είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από μια τόσο μεγάλη ευθύνη».