Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση είτε από το Εθνικό Θέατρο είτε από το υπουργείο Πολιτισμού, καλά πληροφορημένες πηγές προεξόφλησαν το βράδυ της Δευτέρας ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος παραιτείται από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου, μετά από διαφωνίες που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη σχετικά με το ρεπερτόριο.

«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη» φέρεται να είπε στο έκτακτο ΔΣ του θεάτρου τη Δευτέρα ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Και από τη στιγμή που ο Σωτήρης Χατζάκης επέμεινε στις επιλογές του για τη διαμόρφωση του ρεπερτορίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος δήλωσε ότι παραιτείται.

Σύμφωνα με το Mega, o Σταύρος Ξαρχάκος θα υποβάλει την Τρίτη και γραπτώς την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο στον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Οπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συνθέτης τόνισε κατά το έκτακτο ΔΣ ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Από τη μεριά του ο Σωτήρης Χατζάκης υποστήριξε πως η κατάρτιση ρεπερτορίου είναι μια ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά τον καλλιτεχνικό διευθυντή.