Τον Τρελο-Καπελά σε μία ακόμα ταινία με την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» ετοιμάζεται να ερμηνεύσει ο Τζόνι Ντεπ. Οι συζητήσεις του 50χρονου ηθοποιού με τους παραγωγούς της Ντίσνεϊ βρίσκονται στο τελικό στάδιο σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδας Deadline.com και όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει για δεύτερη φορά στον ρόλο αυτό.

Στο τιμόνι του σίκουελ της ταινίας του 2010 δεν θα βρίσκεται αυτήν τη φορά ο Τιμ Μπάρτον αλλά ο Τζέιμς Μπόμπιν, γνωστός και για την σκηνοθεσία της ταινίας «The Muppets».

Η αποτυχία του κινηματογραφικού «Μοναχικού Καβαλάρη» δεν αφήνει στον Ντεπ πολλά περιθώρια για πειραματισμούς. Επιλέγει λοιπόν την επιστροφή στα παλιά, δοκιμασμένα λημέρια. Εκτός από την «Αλίκη», ο Τζόνι Ντεπ θα βρεθεί ξανά ανάμεσα στους «Πειρατές της Καραϊβικής» καθώς υπέγραψε για μία ακόμη εμφάνιση στον ρόλο του Τζακ Σπάροου στην πέμπτη ταινία της ομώνυμης σειράς ταινιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε και επίσημα μια νέα δουλειά του Ντεπ. Θα πρωταγωνιστήσει στο «Mortdecai», τη διασκευή του μπεστ – σέλερ του Κιρίλ Μπονφιγκλιόλι «The Great Mortdecai Moustache Mystery» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Κεπ.