Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, με το προεδρείο του ΤΧΣ, τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και το οικονομικό επιτελείο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ατζέντα, βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης, για το τραπεζικό σύστημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης του ΤΤ στη Eurobank.