Η Γαλλία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια τους Νέους αφού σε έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλντι επιβλήθηκε της Ουρουγουάης με 4-1, ενώ στα 120 λεπτά που προηγήθηκαν οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, στο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης.

Η Ουρουγουάη κατάφερε με εξαιρετική άμυνα να κρατήσει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, αυτή της Γαλλίας, μακρία από την εστία της. Αρκετά κλειστό παιχνίδι σε όλη την κανονική του διάρκεια, με τις δύο ομάδες να «μετρούν» λιγοστές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Η «σελέστε», πάντως, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 20′ να γράψει το 1-0, όταν ο Λόπεζ μετά από λάθος της άμυνας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Αρεόλα, αλλά ο τερματοφύλακας της Γαλλίας πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Στον αντίποδα, οι «τρικολόρ» έχασαν δύο ευκαιρίες στο 80′ και 86′ για να βρεθούν «αγκαλιά» με το τρόπαιο.

Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και στην παράταση, καμία ομάδα δεν είχε μία αξιόλογη ευκαιρία και ο τίτλος οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στη διαδικασία των πέναλντι ο τερματοφύλακας της Γαλλίας, Αρεόλα, είπε «όχι» σε Βελάσκεζ και Αρασαέτα και η Γαλλία σήκωσε το τρόπαιο.

Τρίτη η Γκάνα

Η Γκάνα κατέλαβε την τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας, επικρατώντας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης του Ιράκ με 3-0. Στο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης το σκορ για τους νεαρούς Αφρικανούς άνοιξε ο Ατάμα στο 35ο λεπτό, για να διπλασιάσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ασιφούα και να δώσει εμφατικό τόνο στη νίκη των Γκανέζων ο Ατσεαμπόνγκ, κάνοντας το 3-0 στο 78΄.