Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε 13-9 τη Γερμανία στο δεύτερο παιχνίδι της για το τουρνουά στη Βουδαπέστη.

Η ελληνική ομάδα, προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη (19 Ιουλίου-4 Αυγούστου). Τα γκολ της εθνικής πέτυχαν οι: Φουντούλης 4, Μυλωνάκης, Κολόμβος, Γούνας, Μουρίκης από 2, Αφρουδάκης.

«Αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε πρόκειται για ένα τουρνουά προετοιμασίας, είτε για μεγάλη διοργάνωση. Αυτό το οποίο θα ήθελα να ξεχωρίσω από τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η δικιά μας ομάδα τη μεγάλη σε έκταση ήττα από το Μαυροβούνιο. Βέβαια, στον αθλητισμό μετράνε οι μεγάλες νίκες, αλλά δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει την αντίδραση μιας ομάδας σε μεγάλη ήττα, κι αυτό έχει σημασία για μένα»., είπε ο προπονητής της εθνικής, Σάκης Κεχαγιάς.

Στο μεταξύ ισόπαλο 11-11 τέλειωσε το παιχνίδι της εθνικής γυναικών με τον Καναδά, σε τουρνουά στην Ολλανδία. Σημειώνουμε ότι και η εθνική γυναικών, προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

«Το δυσάρεστο από αυτό το παιχνίδι είναι ότι δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το σημαντικό προβάδισμα το οποίο δημιουργήσαμε και κρατήσαμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Τα παιχνίδια σ’ αυτό το επίπεδο κρίνονται στις ειδικές καταστάσεις κι εμείς δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, αφού δεχτήκαμε δύο τέρματα στα τελευταία 45 δευτερόλεπτα.Η άμυνά μας ήταν μέτρια και πρέπει να βελτιωθούμε, καθώς τα 11 γκολ που δεχτήκαμε είναι πολλά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης.