Πληροφορίες που, αν αποκαλυφθούν, θα είναι «ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ» έχει στην κατοχή του ο Εντουαρντ Σνόουντεν, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του βρετανικού Guardian που συνομιλεί μαζί του.

Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο ρεπόρτερ που δημοσίευσε πρώτος τις πληροφορίες που του διοχέτευσε ο Σνόουντεν, είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτική στον τρόπο αντιμετώπισης του πρώην τεχνικού συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Ο Σνόουντεν έχει στην κατοχή του αρκετές πληροφορίες για να βλάψει την αμερικανική κυβέρνηση μέσα σε ένα λεπτό από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στο παρελθόν» είπε ο Γκρίνγουολντ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion.

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να γονατίζει και να προσεύχεται να μη συμβεί τίποτα στον Σνόουντεν, γιατί αν κάτι του συμβεί, όλες οι πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της» είπε.

Την Τρίτη, ο Γκρίνγουολντ δήλωσε στο Reuters ότι ο Σνόουντεν θα δεχτεί μάλλον την πρόταση για πολιτικό άσυλο από την Βενεζουέλα, μία από τις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που προσφέρθηκαν να του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο.

Ο δημοσιογράφος είπε ακόμη στη συνέντευξή του στην La Nacion ότι τα έγγραφα τα οποία ο Σνόουντεν έχει στη διάθεσή του για διαφορετικά σημεία του κόσμου περιγράφουν λεπτομερώς ποιά αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης καταγράφουν τις μεταδόσεις στη Λατινική Αμερική και πώς λειτουργούν.

«Ενας τρόπος για να υποκλέψεις τις επικοινωνίες είναι μέσω μίας εταιρείας τηλεφωνίας στις ΗΠΑ που έχει συμβόλαια με εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής» είπε ο Γκρίνγουολντ χωρίς να διευκρινίσει σε ποιά εταιρεία αναφέρεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από