Συνεχίζει να κατέχει τα πρωτεία των καθυστερήσεων στις αεροπορικές της γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού η Κίνα με μεγάλη διαφορά από την «δευτεραθλήτρια» Τουρκία.

Το αεροδρόμιο του Πεκίνου έχει το χαμηλότερο ποσοστό πτήσεων που αναχωρούν και φθάνουν στην ώρα τους ανάμεσα στα 35 μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, μόλις 18,3%.

Η Σανγκάη έχει καλύτερες επιδόσεις με ποσοστό 28,72% των πτήσεων από το αεροδρόμιο της να είναι «στην ώρα τους», ωστόσο έχει ακόμη 10% διαφορά από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που έπεται με ποσοστό ακρίβειας πτήσεων 38%.

Για τις μεγάλες και συχνές καθυστερήσεις των κινεζικών αερογραμμών, πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στις αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας και κανονισμούς μαζί με τη μεγάλη κίνηση αεροσκαφών στους διαδρόμους προσγείωσης των αεροδρομίων της Κίνας.

Οι αερομεταφορές έχουν τετραπλασιαστεί σε απόλυτους αριθμούς μέσα σε διάστημα δεκαετίας λόγω της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και της μείωσης του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων για τους κατοίκους της σε σχέση με την σημερινή αγοραστική τους δύναμη.