Διαψεύδει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι γίνεται χρέωση ασθενών για επιπλέον παροχές και στην υπερχρέωση γονέων για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά.

Στην ανακοίνωσή του το ΩΚΚ ξεκαθαρίζει:

1. Οι ασθενείς νοσηλεύονται σύμφωνα με τη σύμβαση που υπάρχει μεταξύ του Ωνασείου και του Ασφαλιστικού Ταμείου. Οι ασθενείς έχουν κάλυψη για τη νοσηλεία, τη χειρουργική επέμβαση, τις εργαστηριακές εξετάσεις, τις αιμοδυναμικές πράξεις και τις αμοιβές ιατρών. Σε περίπτωση που απαιτείται η διενέργεια εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τον Ασφαλιστικό Φορέα, τότε μόνο είναι δυνατόν -αν υπάρξουν- να γίνουν πρόσθετες χρεώσεις σύμφωνα με το τιμολόγιο του Ωνασείου.

2. Η Διοίκηση διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά ότι γονείς που προσέρχονταν στο Ωνάσειο για αποκατάσταση της υγείας των παιδιών τους, υπερχρεώνονταν με χιλιάδες ευρώ για να υποβληθούν αυτά σε καρδιοχειρουργική επέμβαση. Τα παιδιά που είναι ασφαλισμένα έχουν την πλήρη κάλυψη του Ασφαλιστικού τους Φορέα ενώ τα άπορα και ανασφάλιστα χειρουργούνται δωρεάν.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο λυπάται που κατ’ επανάληψη υποχρεώνεται να διαψεύδει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, που δεν γνωρίζουμε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν.