Από σταθερή σε θετική αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's την προοπτική της οικονομίας στην Ιρλανδία αναπτερώνοντας τις ελπίδες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τουλάχιστον ένα succes story ανάμεσα στις χώρες μέλη της, που έλαβαν πακέτα διάσωσης.

Η αναβάθμιση της Ιρλανδίας από τον οίκος Standard and Poor's αναμένεται να επηρεάσει και την στάση της Moody's που διατηρεί αρνητική την αξιολόγησή της ως προς την προοπτική της χώρας μετά την έξοδό της από την εποπτεία της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

«Η ανάκαμψη της Ιρλανδίας είναι καθ΄οδόν» αναφέρει στην ανακοίνωση αναβάθμισής της ο οίκος Standard and Poor's επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η μείωση του χρέους της και η συνάρτηση του από το ΑΕΠ είναι πολύ καλύτερες του αναμενόμενου. 

Ειδική μνεία γίνεται και για την ευρεία συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στην Ιρλανδία και την προσήλωσή τους στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον δημοσιονομικό τομέα.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση εκτιμά ότι η ευελιξία της αγοράς και η ανοιχτή οικονομία της Ιρλανδίας θα της επιτρέψει μελλοντικούς ρυθμούς ετήσιας ανάπτυξης άνω του 2% ενώ στέλεχος της χρηματοοικονομικής εταιρείας συμβούλων NCB θεωρεί ότι η αναβάθμιση της από τη Moody's είναι βέβαιη, το ζήτημα είναι πότε θα ανακοινωθεί.    

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από