Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης δήλωσε αθώος των 30 κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, φορώντας πορτοκαλί φόρμα κρατουμένου ανοικτή ως την μέση και ένα μαύρο μπλουζάκι, απάντησε «αθώος» μετά την απαγγελία των κατηγοριών στο δικαστήριο της Βοστώνης όπου παρέστησαν περίπου 30 θύματα και συγγενείς ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους στην διπλή βομβιστική επίθεση της 15ης Απριλίου.

Οι βομβιστικές επιθέσεις στο χώρο του τερματισμού του μαραθωνίου, που ήταν γεμάτος θεατές, είχαν αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και άλλοι 264 να τραυματιστούν.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ κατηγορείται και για τον φόνο ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια της καταδίωξης για τη σύλληψή του.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι θα καλέσουν 80 ως 100 μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη, η οποία αναμένεται ότι θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η πρώτη ανεπίσημη συζήτηση ανάμεσα στον δικαστή, την κατηγορούσα αρχή και τον κατηγορούμενο ορίστηκε να γίνει την 23η Σεπτεμβρίου.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ 26 ετών, αδελφός του κατηγορούμενου Τζοχάρ, είχε σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης για τη σύλληψή τους.