Με κεντρικά συνθήματα «Ξεκινάμε από την αρχή» και «Ερχόμαστε» ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε τη διοικούσα επιτροπή της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ και έκανε επίσημα γνωστή την ενεργοποίηση του για την αναγέννηση της ιστορικής ομάδας.

Οι στόχοι που καθόρισε ήταν δυο: Πρώτον να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν σε στέρεες βάσεις, δίνοντας προτεραιότητα στους έλληνες ποδοσφαιριστές και δημιουργώντας μια ΑΕΚ αυτοδύναμη, που θα είναι καταδικασμένη να πετύχει.

Δεύτερος στόχος η κατασκευή του γηπέδου στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο γήπεδο αυτό θα υπάρχει το Μουσείου της ΑΕΚ και το Μουσείο προσφυγικού πολιτισμού.

«Μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης αλλά δεν είμαι One man show» είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρουσίασή του.

Ταυτόχρονα επισημοποιήθηκε η έναρξη πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας από αύριο για τα οποία ο Μελισσανίδης είπε: «Δεν πουλάμε εισιτήρια διαρκείας για έσοδα, για να βάλουμε λεφτά στο ταμείο. Σημασία έχει η συμμετοχή στην προσπάθεια. Τα μισά έσοδα από τα εισιτήρια θα μπαίνουν στο ταμείο για την κατασκευή του γηπέδου. Σημασία έχει η συμμετοχή, να δούμε τη δυναμική και τη συσπείρωση. Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση. Κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας θα γράφεται ταυτόχρονα και μέλος της ερασιτεχνικής. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε την καταγραφή της δυναμικής. Αυτοί που παρακολουθούν, σχολιάσουν και κριτικάρουν να ξέρουν δεν είναι τίποτα εύκολο και δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. Οταν γίνουμε ανταγωνιστικοί θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος, ερχόμαστε. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πλάνο για το γήπεδο για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν θέλω να υπάρχουν εμπορικές χρήσεις, σουπερμάρκετ και τέτοια πράγματα. Θέλω να κάνουμε χρήση σε ότι λέει ο νόμος και να έχουμε ότι μας ανήκει. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα γήπεδο διαφορετικό από όλο τα άλλα. Θα ανήκει στην ερασιτεχνική, αλλά επειδή δεν μπορεί να χτίζει η ερασιτεχνική γήπεδα, θα φτιαχτεί μια εταιρεία που θα το κατασκευάσει. Το ιδρυτικό του όνομα θα είναι «Αγία Σοφία», για το εμπορικό του θα δούμε , το συζητάμε. Σας λέω σήμερα ότι προβλήματα και να αντιμετωπίσουμε το γήπεδο θα γίνει».

Οταν ρωτήθηκε για την άσχημη περίπτωση να μην έχει επιστρέψει η ΑΕΚ στην Super League απάντησε «το ακούω κουφό ότι δεν θα είμαστε σε δυο χρόνια στην Α’ Εθνική. Στο πρωτάθλημα στην ερασιτεχνική κατηγορία και εγώ να παίξω θα το πάρουμε.Αλλά το σημαντικό είναι να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία σε δυο χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στην Super league.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σχεδόν όλες οι μεγάλες δόξες του παρελθόντος εκτός του Ντέμη Νικολαϊδη, παλιοί παράγοντες πλήθος δημοσιογράφων και αρκετοί επώνυμοι.